Продължава дългосрочно и подкрепата си за женското направлениеБългарската федерация по волейбол избра

...
Продължава дългосрочно и подкрепата си за женското направлениеБългарската федерация по волейбол избра
Коментари Харесай

Петър Кънев с рекорден вот в Управителния съвет на БФВ – 93,33%

Продължава дългосрочно и поддръжката си за женското направление

Българската федерация по волейбол избра нов Управителен съвет. С максимален избор за влизане в оперативния управителен орган се оказа човек, който не е притежател на волейболен клуб и не е звезда от близкото минало, а е един от вицепрезидентите на Българската федерация по волейбол - Петър Кънев. Той получава рекордните 93,33% % от гласовете на делегатите. При 94 регистрирани, от които 90 дали своят вот делегати на общото заседание на волейболната федерация, Петър Кънев получава 84 гласа.

Управителният съвет на БФВ беше понижен от 25 на 17 души. За 16-те места, с изключение на сигурната позиция в УС на президента Любомир Ганев, се бориха общо 28 души. Кънев стана безспорен рекордьор по избор. Последният, 16-и, влезнал в управата на волейбола след гласуването, получава 54,44% от вота.

Петър Кънев благодари особено на всички клубове за признанието. С неговите старания бе избавено женското волейболно състезание. Воден от желанието си да продължи да се бори за тази своя персонална задача и в допълнение въодушевен от отличната работа с хората, работещи за развиването точно на това направление, Кънев разгласи, че ще продължи финансовата поддръжка, като следва да бъде подписан нов дълготраен контракт за подкрепяне на женското състезание.

“Това е огромна оценка на моята работа. Тепърва ще се борим да се чуват положителни неща за женския волейбол в България, за женското направление. По груба оценка имаме над 4000 дечица - девойки, които упражняват интензивно, играят и имат потребност от мотивация, като следят каките в първите гарнитури на България, да влизат в тях, да играят в тях. В актуалното женско състезание - “Демакс лига ”, доминират млади, извънредно перспективни състезателки. Тяхното сполучливо развиване е наша отговорност ”, съобщи Петър Кънев.

Като своя генерална задача във волейбола рекордьорът по избор дефинира “стабилна федерация - финансово, управленчески, институционално и авторитетно ”.

“Финансирането ще бъде ускорено. Целта е да се способства оптимално за положителни резултати и триумфи на мъжките и женските национални тимове, с цел да предизвикаме още по-голям интерес - от една страна, на подрастващите, само че от друга - на рекламодатели и сътрудници ”, съобщи Петър Кънев.

Той е обвързван с волейбола от ранна възраст - като млад играч в юношеските гарнитури в Ямбол, в спортната рота, в младежкия народен тим. След интервала му на началник в ЦСКА дълги години е с ефективно присъединяване в спортния живот на волейболната федерация. Член е на УС на БФВ с разнообразни президенти - от 1995 до 2016 с Валентин Заяков, Димитър Златанов и Данчо Лазаров, както и с Любомир Ганев от 2020 година Дълги години е вицепрезидент, каквато позиция заема и сега. Подпомага волейбола и до момента в който има интензивно присъединяване в публичния живот на България - и като консултант на президента Георги Първанов, и като дълготраен народен представител, и като ръководител на Комисията по икономическа политика на България. В бизнес активността си - като притежател на полиграфическа група “Демакс ” е главен спонсор на женската волейболна лига на България. Именно тази директна поддръжка Петър Кънев разгласи, че ще бъде продължена дълготрайно.

" 24 часа "

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР